• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Main page
  • Recipes
  • About me

FrodenHeng.lu

You are here: Home / Sweets / Cream / Crema diplomatica / Crema Chantilly all’italiana

20/01/2020 By Frodenheng.lu

Crema diplomatica / Crema Chantilly all’italiana

Print

Crema diplomatica / Crema Chantilly all’italiana

Course Dessert
Cuisine Italy
Keyword Cream

Ingredients

  • 125 g Kristallzucker fein
  • 75 ml Vollmilch
  • 75 ml Rahm
  • 2 Blätter Gelatine eingeweicht
  • 1 Vanilleschote
  • 3 Eigelb vom Hühnerei der Klasse M
  • 175 ml Schlagrahm mindestens 30% Fettgehalt
  • 35 g Puderzucker

Instructions

  1. Die Gelatineblätter in etwas Wasser einweichen.
  2. In einem Topf den Kristallzucker hell karamellisieren, die Milch und den flüssigen Rahm eingießen und den Karamell damit auflösen.
  3. Anschließend erneut soweit erhitzen, dass sie Mischung gerade anfängt aufzusteigen (aber nicht beginnt aufzukochen), Hitze wegnehmen, eingeweichte Gelatine und das Mark der Vanilleschote zugeben.
  4. Wenn die Temperatur der Sauce unter 68° C gefallen ist, das Eigelb unterrühren.
  5. Den Schlagrahm mit dem Staubzucker sehr steif schlagen und langsam mit der abkühlten Creme vermischen und für mindestens 2 Stunden im Kühlschrank abgedeckt abkühlen lassen.

Recipe Notes

Rezept von http://eatdrinkcooking.blogspot.com
Fotografie von https://blog.giallozafferano.it

5

Filed Under: Cream

Previous Post: « Marroni-Trifle
Next Post: Marroni-Coupe «Carbozzei» »

Primary Sidebar

Aaner Rezepter

  • Galette à la frangipane
  • Heidelbeer-Kühlschranktorte
  • Geschmälzte Maultaschen – die “Herrgottsbscheißerle“
  • Beignets de carnaval traditionnels «Fasenachtskiechle »
  • Geschmorte Schweinebäckchen

Kategorien

Iwwer mech

Henri‘s Blog “Fro den Heng“

Creating this blog means to me sharing with others my “Dada” for food and cooking .
I estimate that you can find all kind of useful information, recipes I found and selecteds and collected.
Myself, although having no Hungarian origins, I pretend being a great specialist for “ gulasch soup”.
As a “Luxemburger“ I have also skills in all the “Lëtzebuerger Spezialitéiten“ like described in the famous song: Donnerknippchen ech kommen elo grad vun enger prachtvoller Friess …
However my highlight is the cheese fondue, that delights me since decades and meanwhile I have experienced numerous combinations of cheese.
But with great pleasure I’m touring also in other countries kitchens, to see what’s on with the “succulent” taste.
Since years I am a great fan of Paul Bocuse, Joël Robuchon, Alfons Schubeck and many others.
In a second life, I shall take their succession, 100%. Trust me! Weider liesen →

Sichen

All d'Rezepter

Copyright © 2023 · Frodenheng All Rights Reserved · Website by www.scope.lu

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok