• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Main page
  • Recipes
  • About me

FrodenHeng.lu

You are here: Home / Fingerfood / Kürbis Sbrinz Chips

06/09/2019 By Frodenheng.lu

Kürbis Sbrinz Chips

Print

Kürbis Sbrinz Chips

Course Appetizer, Snack, Vegetarian
Cuisine Switzerland
Keyword Cheese, Pumpkin

Ingredients

  • 1/2 kleiner Kürbis z. B. Butternut
  • Kräutersalz
  • 2-3 EL Olivenöl
  • 3-4 EL Sbrinz gerieben

Instructions

  1. Backofen auf 230 °C vorheizen.
  2. Kürbis mit dem Sparschäler schälen, je nach Grösse längs halbieren oder vierteln und quer in 5 mm dicke Scheiben schneiden. Auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen, mit Kräutersalz und Olivenöl würzen.
  3. Kürbischips in der Mitte in den Ofen schieben und bei 230°C 15 Minuten oder länger backen, bis sie leicht knusprig sind. Herausnehmen und mit Sbrinz bestreuen. Kurz überbacken.
  4. Tipp: Warm zum Aperitif servieren.

Recipe Notes

Recipe by FoodiZm 03/10/2017

0

Filed Under: Fingerfood

Previous Post: « Kürbis Soufflé
Next Post: Kürbis Ricotta Ravioli mit Eierschwammerl Butter »

Primary Sidebar

Aaner Rezepter

  • Galette à la frangipane
  • Heidelbeer-Kühlschranktorte
  • Geschmälzte Maultaschen – die “Herrgottsbscheißerle“
  • Beignets de carnaval traditionnels «Fasenachtskiechle »
  • Geschmorte Schweinebäckchen

Kategorien

Iwwer mech

Henri‘s Blog “Fro den Heng“

Creating this blog means to me sharing with others my “Dada” for food and cooking .
I estimate that you can find all kind of useful information, recipes I found and selecteds and collected.
Myself, although having no Hungarian origins, I pretend being a great specialist for “ gulasch soup”.
As a “Luxemburger“ I have also skills in all the “Lëtzebuerger Spezialitéiten“ like described in the famous song: Donnerknippchen ech kommen elo grad vun enger prachtvoller Friess …
However my highlight is the cheese fondue, that delights me since decades and meanwhile I have experienced numerous combinations of cheese.
But with great pleasure I’m touring also in other countries kitchens, to see what’s on with the “succulent” taste.
Since years I am a great fan of Paul Bocuse, Joël Robuchon, Alfons Schubeck and many others.
In a second life, I shall take their succession, 100%. Trust me! Weider liesen →

Sichen

All d'Rezepter

Copyright © 2023 · Frodenheng All Rights Reserved · Website by www.scope.lu

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok