• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Main page
  • Recipes
  • About me

FrodenHeng.lu

You are here: Home / Main course / Pommes de terre au munster et au lard

14/01/2023 By Frodenheng.lu

Pommes de terre au munster et au lard

Print

Pommes de terre au munster et au lard

Course Main Course
Cuisine France
Keyword Cheese, Potatoes
Servings 2

Ingredients

  • 6 pommes de terre moyennes
  • 2 c. à s. huile d'arachide
  • 50 g munster
  • 6 quelques tranches de lard fumé
  • sel
  • poivre

Instructions

  1. Éplucher les pommes de terre. Les laver et les couper en dés.
  2. Faire chauffer l’huile dans une sauteuse, y faire rissoler les tranches de lard, les retirer et les réserver.
  3. Faire dorer les pommes de terres dans la même sauteuse à feu vif, baisser la température de la plaque et faire cuire 15 minutes environ en les retournant fréquemment. Saler et poivrer.
  4. Au dernier moment, faire fondre le munster coupé en tranches sur les pommes de terre, recouvrir avec les tranches delard préparées au préalable. Et voilà, c'est prêt à servir.

Recipe Notes

Recette par https://cuisine.journaldesfemmes.fr/recette/351737-pommes-de-terre-au-munster-et-au-lard
Foto par Marie Claude Christ

0

Filed Under: Main course

Previous Post: « Rinderfilet mit Spätzle und Rotkohl
Next Post: Maroni-Suppe mit Portwein und Croûtons »

Primary Sidebar

Aaner Rezepter

  • Vanilleplunder
  • Geschmorter Ochsenschwanz
  • Feiner Bienenstich mit Vanillecreme
  • Eclair au chocolat de Nicolas Paciello
  • Croûte au fromage de Savoie

Kategorien

Iwwer mech

Henri‘s Blog “Fro den Heng“

Creating this blog means to me sharing with others my “Dada” for food and cooking .
I estimate that you can find all kind of useful information, recipes I found and selecteds and collected.
Myself, although having no Hungarian origins, I pretend being a great specialist for “ gulasch soup”.
As a “Luxemburger“ I have also skills in all the “Lëtzebuerger Spezialitéiten“ like described in the famous song: Donnerknippchen ech kommen elo grad vun enger prachtvoller Friess …
However my highlight is the cheese fondue, that delights me since decades and meanwhile I have experienced numerous combinations of cheese.
But with great pleasure I’m touring also in other countries kitchens, to see what’s on with the “succulent” taste.
Since years I am a great fan of Paul Bocuse, Joël Robuchon, Alfons Schubeck and many others.
In a second life, I shall take their succession, 100%. Trust me! Weider liesen →

Sichen

All d'Rezepter

Copyright © 2023 · Frodenheng All Rights Reserved · Website by www.scope.lu

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok