• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Main page
  • Recipes
  • About me

FrodenHeng.lu

You are here: Home / Main course / Tartiflette savoyarde

28/10/2020 By Frodenheng.lu

Tartiflette savoyarde

Print

Tartiflette savoyarde

Course Main Course
Cuisine France
Keyword Cheese, Potatoes
Servings 4

Ingredients

  • 1 kg Kartoffeln festkochend
  • 600 g Reblochon
  • 1 El Butter
  • 4 Zwiebeln
  • 300 g Speckwürfel
  • 2 dl Weißer Burgunder
  • 100 g Crème Fraîche
  • Salz & Pfeffer aus der Mühle

Instructions

  1. Die Kartoffeln säubern und in in einen Topf mit kaltem Wasser und 1 Esslöffel Salz geben. Zum Kochen bringen und ca. 10 Minuten kochen lassen. Achten Sie darauf, dass die Kartoffeln fest bleiben.
  2. Nachdem sie etwas abgekühlt sind die Kartoffeln schälen und in mittelgroße 1 cm große Scheiben schneiden
  3. In der Bratpfanne die Speckwürfel mit ein wenig Öl anbraten. Dann die Zwiebeln (vorher halbiert und in Streifen geschnitten) beifügen und bei kleiner Hitze mitdünsten bis sie gar sind.

  4. Die Gratinform mit Butter ausstreichen, dann die Zwiebeln und Kartoffeln schichtweise hineingeben. Mit Salz und Pfeffer würzen.
  5. Den Weisswein mit der Crème fraiche mischen und über die Kartoffeln verteilen.
  6. Den Reblochon in Tranchen von 2 cm schneiden und mit dem Käse die Kartoffeln abdecken.
  7. Die Form im unteren Einschub im Backofen bei 200°C für ca.20 Minuten backen.

Recipe Notes

Die Tartiflette (allgemein) kann man auch mit anderen weichen Käsesorten zubereiten z.B. Munster oder Maroilles.

Foto von https://www.marmiton.org/recettes/recette_tartiflette-d-une-vraie-savoyarde

7

Filed Under: Cheese

Previous Post: « Oysters Rockefeller
Next Post: Maronensuppe mit Speck »

Primary Sidebar

Aaner Rezepter

  • Galette à la frangipane
  • Heidelbeer-Kühlschranktorte
  • Geschmälzte Maultaschen – die “Herrgottsbscheißerle“
  • Beignets de carnaval traditionnels «Fasenachtskiechle »
  • Geschmorte Schweinebäckchen

Kategorien

Iwwer mech

Henri‘s Blog “Fro den Heng“

Creating this blog means to me sharing with others my “Dada” for food and cooking .
I estimate that you can find all kind of useful information, recipes I found and selecteds and collected.
Myself, although having no Hungarian origins, I pretend being a great specialist for “ gulasch soup”.
As a “Luxemburger“ I have also skills in all the “Lëtzebuerger Spezialitéiten“ like described in the famous song: Donnerknippchen ech kommen elo grad vun enger prachtvoller Friess …
However my highlight is the cheese fondue, that delights me since decades and meanwhile I have experienced numerous combinations of cheese.
But with great pleasure I’m touring also in other countries kitchens, to see what’s on with the “succulent” taste.
Since years I am a great fan of Paul Bocuse, Joël Robuchon, Alfons Schubeck and many others.
In a second life, I shall take their succession, 100%. Trust me! Weider liesen →

Sichen

All d'Rezepter

Copyright © 2023 · Frodenheng All Rights Reserved · Website by www.scope.lu

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok