• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Main page
  • Recipes
  • About me

FrodenHeng.lu

You are here: Home / Starter / Gegrillte Pimientos mit Halloumi

18/07/2023 By Frodenheng.lu

Gegrillte Pimientos mit Halloumi

Print

Gegrillte Pimientos mit Halloumi

Course Appetizer, Starter
Cuisine Germany
Keyword Cheese
Servings 1

Ingredients

  • 2 EL Olivenöl
  • 100 g Pimientos de Padron Bratpaprika
  • 125 g Halloumi Brat- und Grillkäse aus Zypern
  • ½ Bio-Zitrone
  • 2 Stiele Oregano ersatzweise ½ TL getrockneter Oregano

Instructions

  1. n einer Grillpfanne 1 EL Olivenöl erhitzen. Pimientos waschen und trocken reiben, Stiele nicht entfernen. Halloumi trocken tupfen und in ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden. Beides im heißen Öl bei mittlerer bis starker Hitze ca. 5 Min. unter Wenden braten, bis die Haut der Pimientos Blasen wirft und der Halloumi goldbraun ist.
  2. Inzwischen die Zitrone heiß waschen und abtrocknen. Einen ½ TL Schale fein abreiben und 2 EL Zitronensaft auspressen. Oregano abbrausen, trocken schütteln, die Blätter abzupfen und hacken. Zitronensaft und -schale mit Oregano und dem übrigem Öl verrühren.
  3. Pimientos und Halloumi auf einem Teller anrichten, Vinaigrette darüberträufeln und sofort servieren. Dazu schmeckt Fladenbrot oder Ciabatta.

Recipe Notes

https://www.kuechengoetter.de/rezepte/gegrillte-pimientos-mit-halloumi-91257

0

Filed Under: Halloumi

Previous Post: « Garlic lemon chicken
Next Post: Genfer Torte »

Primary Sidebar

Aaner Rezepter

  • Vanilleplunder
  • Geschmorter Ochsenschwanz
  • Feiner Bienenstich mit Vanillecreme
  • Eclair au chocolat de Nicolas Paciello
  • Croûte au fromage de Savoie

Kategorien

Iwwer mech

Henri‘s Blog “Fro den Heng“

Creating this blog means to me sharing with others my “Dada” for food and cooking .
I estimate that you can find all kind of useful information, recipes I found and selecteds and collected.
Myself, although having no Hungarian origins, I pretend being a great specialist for “ gulasch soup”.
As a “Luxemburger“ I have also skills in all the “Lëtzebuerger Spezialitéiten“ like described in the famous song: Donnerknippchen ech kommen elo grad vun enger prachtvoller Friess …
However my highlight is the cheese fondue, that delights me since decades and meanwhile I have experienced numerous combinations of cheese.
But with great pleasure I’m touring also in other countries kitchens, to see what’s on with the “succulent” taste.
Since years I am a great fan of Paul Bocuse, Joël Robuchon, Alfons Schubeck and many others.
In a second life, I shall take their succession, 100%. Trust me! Weider liesen →

Sichen

All d'Rezepter

Copyright © 2023 · Frodenheng All Rights Reserved · Website by www.scope.lu

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok